Hello2happiness.com

fredag 17 mars 2017

Jordnötsgranola

En god granola (knaprig musli), (helst hemgjord), är ett måste att alltid ha hemma, tycker jag! Nåt riktigt gott och knaprigt att strö över yoghurten, smoothien, gröten,pannkakorna eller vad helst du nu vill lyxa till med lite gottigt crunch! :) Att äta ett par nävar som det är till ett snabbt mellanmål funkar bra det med.



Den här supergoda jordnötsgranolan är min senaste skapelse i granolakategorin. Hälsosam, god och samtidigt så ENKEL att göra, med bara några få ingredienser! Pröva denna nu!!!(Dock råkade jag bränna denna lite grann, vilket är väldigt lätt hänt just då man gör musli, så håll ett öga på granolan medan den är i ugnen!)

Underbar jordnötsgranola


4,5 dl havregryn
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk vaniljpulver (inget måste, funkar utan detta med :) )
1/4 tsk salt
1/2 dl osötat jordnötssmör
1/2 dl honung (eller lönnsirap eller agavesirap)

Sätt ugnen på 160 grader. Blanda ihop havregryn, kanel, salt och vaniljpulver. Lägg jordnötssmör och honung i en kastrull på varm spisplatta och smält ihop. Ta bort kastrullen från spisplattan och blanda i de torra ingredienserna. Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt in i ugnen i ca 20-25 minuter. Håll ett öga på granolan så den inte bränns, som sagt! Rör om granolan lite efter ca halva tiden.  Ta ut ur ugnen och låt svalna. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar