Hello2happiness.com

söndag 5 mars 2017

Söndags aktiveteter och good champinjonsås!


 Hejhej! 

Då var det söndag, vaknade med migrän men verkar ha gett med sig nu. Var nog alltför trött igår kväll så gick och lade mig 45 minuter efter Ted. Började kolla på musikfilmen Pitch perfect men ögonlocken blev bara tyngre och tyngre och 23.15 var lördagskvällen över för min del....småbarnslivet ;)


Tänk att köket varit såhär rent och städat någon gång...;) Nu ser det minsann lite annorlunda ut...med 2 små vildingar som är duktiga på att stöka och busa och matlagning dygnet runt (känns det som ibland :P) är det typ hela tiden fläckar, smulor och grejer precis överallt hur mycket man än torkar och plockar. Nåväl, det blir väl bättre småningom :)

Nu till vad som kockats i vårt stökiga kök idag! Haft 1 kg kalkonfilé i frysen hur länge som helst, inte riktigt vetat vad jag skulle tillaga, för aldrig lagat kalkon innan. Men nu fick jag äntligen tummen ur och kryddade den med svartpeppar och slängde in den i ugnen i två timmar på 150 grader. Inte så svårt :) Kokade potatis och morot, gröna bönor och gjorde en god champinjonsås till. Finfin söndagsmat men 4-åringen var inte så värst imponerad,åt bara potatis :S :) Tim äter ännu vad som helst, t.o.m de gröna bönorna plockade han i sig ;)




Champinjonsås


Ingredienser:

3 dl burkchampinjoner (eller 5 dl färska)
1/2 gul lök, finhackad
50 g smör
2 msk mjöl (jag tog havremjöl för glutenfritt)
3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
2 krm salt
1 krm malen vitpeppar
1 krm timjan
1 krm torkad rosmarin
3 msk hackad färsk persilja 
1 msk soja

Gör så här:
  1. Grovhacka svampen.
  2. Stek svampen i en stekpanna med höga kanter eller kastrull (utan fett) och rör då och då tills nästan all vätska ångat bort - det tar några minuter.
  3. Skala och hacka under tiden löken fint.
  4. Tillsätt smör och hackad lök till svampen och fräs någon minut.
  5. Strö mjöl över och rör ut mjölet.
  6. Häll i mjölk under omrörning och koka upp.
  7. Tillsätt grädde, timjan, rosmarin samt hackad persilja och rör om.
  8. Låt koka på medelvärme i minst 5 minuter och rör då och då.
  9. Smaka av såsen med salt, peppar och soja.  


Idag åker mormor hem och jag tar med barnen på 15-årskalas ikväll. Så nu ska jag plocka fram lite pysselmaterial och försöka pyssla ihop ett födelsedagskort så länge Tim sover :)

Hej så länge!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar